Белгийската звезда на Челси Еден Азар е смятан за сигурно ново попълнение на Реал Мадрид, но вечният враг на "белия балет" Барселона не се отказва от възможността да го привлече в редиците си.

Според Onda Cero каталунците се опитват да надцакат европейския шампион с по-добро предложение за "сините", което ще включва правата на Осман Дембеле и солидна сума в милиони евро.

Французинът беше купен миналото лято от Борусия Дортмунд за космическа сума, която ще достигне до цели 145 милиона евро с бонусите, но той така и не оправдава очакванията.

Интересното е, че голямото избухване на Дембеле дойде именно срещу Челси на осминафиналите на Шампионската лига през миналия сезон, когато той вкара първия си гол за Барса при гръмката победа с 3:0 на стадион "Ноу Камп".

Азар е твърдо решен да заиграе в испанската Ла Лига и не е тайна, че Реал е голямата му цел. "Блаугранас" обаче ще се опитат да го убедят да стане съотборник на Лео Меси, като испанският шампион трескаво търси нов разиграващ полузащитник.

Според вестник "Спорт" босовете на Барселона вече са влезли в контакт с агента на Еден и правят всичко възможно, за да осъществят поредния сензационен летен трансфер.