Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс подписа нов договор с клуба, според който ще остане на „Камп Ноу“ до лятото на 2023-а година. Тогава испанският национал ще бъде на 35. 

Споразумението бе постигнато още преди време, но сега контрактът официално стана факт. В него клаузата за предварителното откупуване на играча е увеличена от 200 на 500 милиона евро. Заплатата му също е увеличена, без обаче да се уточнява с колко. 

„Интелигентност, баланс и поглед върху играта, Серхио е неуморим на терена. Петицата на Барса е изключителен в защита и безценен в нападение. Неговото отлично позициониране по терена му позволява да има голямо влияние и в двата края на игрището“ пише в сайта на клуба. 

Бускетс дебютира за каталунците през 2008-а и оттогава се превърна в ключова фигура в състава, като понастоящем е втори капитан на отбора и неизменна част от тима на Ла Фурия. Той има общо 490 мача и 13 гола, като е спечелил 28 отличия. 

Новината бе обявена само часове след неприятната загуба на Барса от последния Леганес снощи, въпреки която обаче, тимът остана на върха, тъй като Реал се издъни по-лошо и падна с 0:3 в Севиля.