Нападателят на Барселона Луис Суарес излиза тази вечер срещу Тотнъм с определена цел. Той иска да сложи край на 3-годишната суша без отбелязан гол при гостуване в Шампионската лига.

Голаджията е сред най-резултатните стрелци в новата история на "блаугранас", но не е успявал да се разпише на чужд терен в турнира на богатите от 16 септември 2015 година. Тогава той отбеляза гола за Барса при равенството с Рома 1:1 на италианска земя. 

След попадението си в Рим уругваецът изигра 12 мача навън за каталунците, но така и не прати кълбото в мрежата. Интересното е, че той мушна 15 гола в 19 мача в ШЛ в първите си два сезона на "Ноу Камп", но през последните две кампании отбеляза едва четири попадения.

През този сезон Суарес също не е особено продуктивен на терена, където има едва три гола в девет официални мача за шампионите, които са на върха в Ла Лига, но вече навлязоха в мини-кризи от три поредни мача без победа. Луис има добри спомени от мачовете с "шпорите". Той реализира четири гола в шест мача срещу тях докато носеше екипа на Ливърпул.