Треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира снощната победа с 2:0 над Интер в Шампионската лига и предстоящото Ел Класико в събота.

"Ние винаги играем като отбор, но когато Меси е на терена, той прибавя едно брилянтно магическо докосване, защото е изключителен футболист. Той ни липсва и се надявам, че ще се върне колкото се може по-скоро", заяви специалистът.

"Да, Лео ни липсва, но също така трябва да се научим да печелим и без него. Показахме добра игра и имахме своите положения. Срещу нас имахме голям противник, на който не позволихме да играе. Затова и постигнахме победа. Това беше много важен мач. Всеки искаше да види как ще играем без Меси, но ние отговорихме подобаващо."

"Изковахме важни три точки, а другият резултат в групата (б.р. равенството 2:2 между ПСВ и Тотнъм) също е в наша полза. Ние трябва да сме солидни и в събота в Ел Класико, да играем като отбор и да покажем характер. В този мач формата няма никакво значение, Ел Класико е различен двубой. Сега Реал е даже още по-опасен, защото Лопетеги и неговите момчета ще искат да покажат на всички какво могат точно срещу нас", добави Валверде.