Централният защитник на Барселона Жерард Пике има намерение да привлече като съдружник съотборника си Лионел Меси, пише вестник "Спорт".

Испанецът не крие намеренията си да създаде интересен проект с аматьорски клуб ФК Андора и иска Бълхата да участва с малък дял.

Ролята на Меси в клуба ще е незначителна, но известният със своя бизнес нюх Пике вярва, че имиджът на Лео ще окаже достатъчно важна роля и ще даде тласък на проекта.

Според изданието съвсем скоро ще бъде обявено официално, че Пике е новият собственик на клуба, като се очаква той да даде пресконференция, на която ще изложи своите планове за бъдещето. 

Освен "привличането" на Меси в клуба, Пике има и други идеи. Той възнамерява да осигури услугите и на Rakuten - японската компания, която стана генерален спонсор на Барселона.

Както е известно, Пике има собствен бизнес с видео игри и познава собственика и основател на Rakuten Хироши Микитани. Именно бранителят е организирал срещата между двете страни, която в крайна сметка завърши със сделка.