Сензационното ново попълнение на Барселона Кевин-Принс Боатенг набързо спечели феновете на отбора, след като изрази желание да накаже вечния враг Реал Мадрид в следващото Ел Класико.

"Аз съм почти на 32 години, но ролята на деветка е перфектна за мен. Много е важно всеки футболист да разполага с футболист като мен, защото разполагам с различни качества", отсече в характерния си стил напереният Боатенг.

"Невероятно чувство е да си тук. Вчера бях тъжен, защото бях щастлив в Сасуоло, но това беше чудесна възможност, която нямаше как да откажа. Исках да дойда в Барса и като разбрах за техния интерес веднага го обсъдих с агента си. Това е голяма чест, сбъдната мечта. Много съм щастлив."

"Ще се наслаждавам на престоя си тук и се надявам да остана и след края на този сезон. Знам, че няма да бъда титуляр, защото в Барселона има изключителни играчи. Искам да помогна на отбора с опита си. Когато разбрах за интереса от Барса, се почувствах невероятно. Даже се шегувах с моите съотборници в Сасуоло, че нямам нужда от самолет, защото съм готов да тичам до Барселона."

"Аз съм играч на Барса, където е най-добрият футболист в света в моите очи - Лео Меси. Той го показа през последните 10 години. Надявам се да вкарам срещу Реал Мадрид в следващото Ел Класико", добави ганаецът, който ще играе под наем до края на сезона с опция за закупуване.