Капитанът на Барселона Лионел Меси продължава да пише история и след снощния мач с Валенсия, който той едва ли ще помни с хубаво, въпреки двата си гола.

Бълхата усети болки в дясното бедро и получи медицинска помощ, но все пак доигра мача. Той измъкна точката за своите, но днес преследвачът Атлетико Мадрид може да скъси дистанцията от върха.

Двете попадения на южноамериканеца затвърдиха статута му на суперзвезда. Той вече има 21 шампионатни попадения през кампанията, като за 11-и пореден сезон минава границата от 20 гола в Ла Лига.

Лео се е разписал във всеки един от последните девет мача на "блаугранас" във всички турнири, отбелязвайки общо 11 попадения в този период от време. Така той е в най-добрата си голова серия от януари 2013 година насам.

Настоящата серия на аржентинеца започна на 16 декември с хеттрик срещу Леванте в Ла Лига. Следващите му жертви на терена бяха Селта, Хетафе, Ейбар, Леванте (за Купата), Леганес, Жирона, Севиля и Валенсия вчера.

Лео вече има 580 гола за Барса, като 67 са от дузпи. Това беше шестата дузпа, която той вкарва срещу Валенсия. Има само още един отбор, който е бил наказван точно толкова пъти от него от бялата точка - вечният враг Реал Мадрид.

Меси е едва третият футболист в историята на испанския шампионат, който има 50 гола от дузпи. Пред него са само бившите футболисти на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Уго Санчес. Португалецът остана с 61 успешни дузпи, а мексиканецът - с 56.