Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отговори на обвиненията на колегата си от Реал Мадрид Сантяго Солари, че календарът подпомага каталунците в битките с "кралете".

Наставникът на Реал е недоволен от факта, че неговият отбор ще има по-малко почивка преди двата сблъсъка с "блаугранас" за купата на Испания, като първото зрелище е утре вечер.

"Програмата е тежка за всеки. Понякога си почиваш повече, друг път - по-малко. Не виждам нещо странно, нито пък специално в нашата програма. Срещу Севиля имахме ден по-малко за възстановяване. Утре това важи за Реал. После може да важи за Валенсия, Атлетико или някой друг", заяви Валверде.

Той очаквано беше попитан какво се случва със звездата Лионел Меси, който усети болки при равенството 2:2 с Валенсия. Според медиите в Испания аржентинецът ще реши сам дали ще играе утре.

"Имаме още една тренировка преди Ел Класико и ще видим как ще бъде Лео след нея. Най-важното нещо е играчът да ти каже, че е готов. Няма значение какво ще покажат тестовете - ако играчът не е готов, не го пускаш на терена. Ако ти каже, че е готов да играе и лекарите потвърдят това, тогава го пускаш. Аз не обичам да предприемам рискове за здравето на играчите си. Ако Меси е здрав, ще играе утре. Ако не - няма да играе", добави Валверде.