Още по темата

 

Централният бранител на Барселона Самюел Юмтити проговори за тежкия период, в който беше извън терена заради усложнила се контузия в коляното. Дори се заговори, че заради липса на хрущял световният шампион може да прекрати кариерата си, но той вече е напълно здрав.

"Много съм щастлив, че отново играя. Това е нещо, което не можех да правя цели три месеца. Най-важното нещо е, че съм здрав. Коляното и тялото ми са добре", започна Юмтити пред вестник "Екип".

"Върнах се от едно изключително световно първенство, където сбъднах детската си мечта. Още преди и по време на турнира имах проблеми с глезена, но стиснах зъби и играх. Дадох най-доброто, на което съм способен. Но когато се върнах в Барселона, болката се появи отново. Травмата в коляното продължи по-дълго от очакваното."

Още по темата

 

"Имаше различни версии за контузията ми. Дали да предприема консервативно лечение или операция. Работих здраво, за да се върна на терена. Опциите пред мен бяха различни и в главата ми беше пълна каша. Не знаех какво е правилното решение. Но все пак взех най-доброто."

"Отидох в Катар, защото исках да направя крачка назад и да не избирам лесната опция. А лесната опция щеше да бъде да се оперирам. Но аз не съм такъв. Силен съм психически и не се предавам, дори ако е трудно."

Още по темата

 

"Да, имаше момент, когато ми беше тежко, много тежко. Мислех си, че трябва да се предам и да се оперирам. Но се държах. Имах щастието да съм обграден от добри хора. За тях също не беше лесно. В този период бях затворен в себе си и хладен. Не бях щастлив. Исках да изляза от този кошмар."

"Трябваше да работя върху връщането на мускулната си маса, защото при мен имаше голям дисбаланс. Трябваше да работя три пъти по-здраво, за да се върна, но го сторих", допълни снажният французин.