Виляреал беше близо до футболно чудо, обръщайки Барселона от 0:2 до 4:2 в страхотен двубой от междинния 30-и кръг в испанската Ла Лига, който в крайна сметка завърши 4:4.

Двата тима сътвориха истински спектакъл на стадион "Естадио де ла Керамика", който започна изцяло по вкуса на шампионите. Малком поднесе топката на тепсия на Филипе Коутиньо, а малко след това удвои с глава. Коутиньо можеше да ликвидира интригата минути по-късно, но уцели гредата.

От този момент нататък вятърът задуха в другата посока, защото "жълтата подводница" набра скорост и намали чрез Самуел Чуквуезе. Пет минути след почивката Екамби хвърли зрителите по трибуните в див екстаз, който достигна връхната си точка в 62-ата минута при гола на Ибора, извел своите напред в резултата.

Влизането на Меси също не помагаше на "блаугранас", глътнали четвърти гол в 80-ата минута чрез Карлос Бака. Все пак Бълхата върна един гол в самия край от пряк свободен удар, но като че ли нямаше време за нещо повече. Луис Суарес обаче не мислеше така и в 93-ата минута спаси точката за своите с плътен удар с левия крак.

Лидерът Барселона събра 70 точки и преди дербито с Атлетико Мадрид води с 8 точки на "дюшекчиите". Виляреал остава над чертата с актив от 30 пункта.


Още във втората минута каталунците можеха да поведат след много груба грешка на своя противник. Екамби подари топката на Филипе Коутиньо, който веднага пусна към Луис Суарес. Уругваецът стреля в долния ъгъл, но Асенхо успя да избие с крак.

"Жълтата подводница" набързо респектира своя противник при едно рутинно изпълнение на корнер от Санти Касорла, когато Ибора скочи най-добре и накара Марк-Андре тер Стеген да прави феноменално спасяване с една ръка. Малко след това германският страж спаси с крак удар на Чуквуезе.

В 12-ата минута Барселона показа кой командва парада и откри резултата. Сержи Роберто обра овациите с фантастичен пас от дълбочина за Малком, който напредна отдясно и асистира на вкаралия на празна врата Филипе Коутиньо.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра и домакините се възстановяваха от ранния шамар, когато получиха още един. Този път Малком записа името си на светлинното табло, вкарвайки с глава в обратния ъгъл след хубаво центриране на Артуро Видал към границата на малкия пеналт.

Всичко можеше да приключи още при следващата атака на шампионите. Суарес и Коутиньо се втурнаха срещу четирима противници, но буквално им скриха топката. Уругваецът пусна за кариоката, който копна чудесно над вратаря, но топката се отби в левия страничен стълб!

В 23-ата минута Виляреал се върна в мача от нищото. Самуел Чуквуезе беше намерен с добро подаване и първоначално уцели гредата след рикошет в крака на Алба, но после направи успешна добавка с левия крак.

Пет минути преди паузата неуморният Чуквуезе отново стана причина дефанзивният вал на "блаугранас" да се пропука, но този път неговият удар с левия крак беше спасен от тер Стеген.

Пет минути след почивката домакините стигнаха до сензационно изравняване на резултата по доста случаен начин. Карл Токо Екамби получи пас по фланга от Чуквуезе и напредна, след което опита да центрира от малък ъгъл. За негов късмет обаче центрирането не се получи и вместо това топката влетя във вратата на Барса за ужас и изненада на тре Стеген.

В средата на втората част Виляреал нанесе още един удар по Барселона, малко след влизането в игра на Лионел Меси. Ману Морланес пусна хитро за Висенте Ибора, който се измъкна зад гърба на защитата и матира тер Стеген с техничен удар с левачката.

Направилият невероятен мач Чуквуезе можеше да прати Барса в тежък нокдаун в 68-ата минута, но неговата тупалка срещна ръката на тер Стеген и напречната греда. На отсрещната врата Меси скри топката на съперника и подаде за Малком, който би покрай лявата греда.

В 80-ата минута дойде големият шок за Барса, защото Виляреал вкара четвърти гол и капарира трите точки. Касорла изведе Карлос Бака зад гърба на защитата и колумбиецът финтира тер Стеген, след което прати кълбото в долния десен ъгъл.

Шест минути след това домакините останаха с човек по-малко заради червения картон на Алваро Гонзалес. 

В 90-ата минута Лионел Меси отново показа класата си, намалявайки резултата от пряк свободен удар. Той преодоля стената и реализира с помощта на страничната греда.

В 93-ата минута Барселона сътвори мини-чудото и в създалия се хаос все пак докопа точката. Герой за своите стана Луис Суарес, който стреля безпощадно от границата на наказателното поле с левия крак след изпълнение на корнер, попадайки в прегръдките на своите съотборници.


Виляреал - Барселона 4:4

0:1 Филипе Коутиньо - 12'
0:2 Малком - 16'
1:2 Самуел Чуквуезе - 23'
2:2 Карл Токо Екамби - 50'
3:2 Висенте Ибора - 62'
4:2 Карлос Бака - 80'
4:3 Лионел Меси - 90'
4:4 Луис Суарес - 93'