Звездата на Барселона Лионел Меси е много близо до това да достигне 600 гола за клуба още в събота, пише вестник "Спорт".

След двете си попадения срещу Манчестър Юнайтед Бълхата вече има 597 гола за каталунците и се нуждае от хеттрик срещу Реал Сосиедад през уикенда, за да постигне фантастичното постижение още тази седмица.

Показателите на Меси са направо невероятни, защото той е имал нужда от 679 мача. През този сезон той наниза 45 попадения във всички турнири, като за десети пореден сезон минава бариерата от 40 гола.

Той имаше 45 попадения през миналия сезон, а през този му остават поне още девет мача. При класиране за финала в Шампионската лига мачовете ще станат десет.

Той бележи по 0.86 гола на мач през настоящата кампания, показва статистиката. Лео е голмайстор в Ла Лига с 33 попадения и голаджия №1 този сезон в Шампионската лига с 10 гола.

Рекордът на южноамериканеца беше поставен през сезон 2011/12, когато той мушна умопомрачителните 73 гола във всички турнири. Тогава той вкара 14 гола в Шампионската лига.