Звездата на ПСЖ Неймар ще се опита да убеди сънародника си Филипе Коутиньо да последва неговия път и да облече екипа на "принцовете".

Според вестник "Екип" най-скъпият футболист в историята ще приветства Коу в Париж, ако Барселона даде зелена светлина за продажбата техничаря.

Двамата бразилци се намират в близки приятелски отношения покрай мачовете на националния отбор и ръководството на ПСЖ разчита на Неймар да даде своя принос за сделката.

Филипе почти сигурно напуска стадион "Ноу Камп", защото Барселона е пред подпис с Антоан Гризман. Освен това бразилецът не разкри пълния си потенциал след трансфера от Ливърпул през януари 2018 година.

Друг е въпросът дали Барселона ще иска да продаде Коутиньо точно на ПСЖ. Между двата клуба цари напрежение не само заради горещите дуели в Шампионската лига, но и заради отмъкването на Неймар от французите през лятото на 2017 година за рекордните 222 милиона евро.

Напоследък Коутиньо е свързван с Ювентус, Манчестър Юнайтед и Челси, както и с бившия си отбор Ливърпул. На стадион "Анфийлд" обаче на таят топли чувства към южноамериканеца след бягството му в посока Каталуния.