В Барселона вече започват да си задават въпроса къде точно ще играе Антоан Гризман във формацията на треньора Ернесто Валверде през следващия сезон.

Както е известно, световният шампион обяви официално, че ще напусне Атлетико Мадрид в края на сезона. От 1 юли той може да бъде закупен срещу 120 милиона, а "блаугранас" минават за основен кандидат за подписа му.

Дори се твърди, че французинът се е разкаял за театъра, който спретна миналото лято и лично е уверил капитана на Барса Лионел Меси, че този път е твърд в позицията си да акостира на стадион "Ноу Камп".

Остава обаче големият въпрос как Гризи може да бъде използван по най-правилния начин. Пристигането на Антоан почти сигурно означава, че Филипе Коутиньо ще бъде продаден, за да се запълни касата за още нови попълнения.

Един от вариантите пред Валверде е да играе със схема 4-3-3, която пък може да бъде разбита на три относно мястото на Гризман. Той може да действа както като ляво, така и като дясно крило. Също и като таран.

Единственият сигурен за мястото си на терена остава Меси. При наличието на Гризман остава едно свободно място, за което трябва да се борят Луис Суарес и Осман Дембеле. Ако Антоан е в ролята на деветка, уругваецът ще остава на пейката.

Другият вариант е Валверде да играе с доста по-нападателната постройка 4-2-3-1, защото практически ще използва четиримата си нападатели. Гризман и Дембеле ще атакуват по крилата, а Лео Меси ще играе зад централния нападател Луис Суарес.