Ръководството на ПСЖ е твърдо решено да привлече бранителя на Барселона Самюел Юмтити заради провала в преговорите с Матайс Де Лихт. 

Според пресата във Франция "принцовете" са искали холандеца на всяка цена, но той почти сигурно преминава в редиците на италианския хегемон Ювентус.

Юмтити дори не е бил сред вариантите за план "Б", но с оглед готовността на Барселона да го продаде, ситуацията вече е коренно различна.

Световният шампион с Франция отказа да оперира проблемното си коляно и предприе консервативен метод на лечение, което ядоса босовете на "блаугранас".

Те са готови да го включат в сделката за Неймар и макар от Париж да се дърпат на този вариант, вероятността Юмтити да влезе в ролята на разменна монета изобщо не е малка. Барселона оценява своя футболист на 60 милиона евро и допреди дни Манчестър Юнайтед и Арсенал минаваха за фаворити за подписа му. 

Самюел бе заявил намерението си да остане твърдо на стадион "Ноу Камп", но дистанцирането на шефовете го е накарало да се огледа и за оферти от други клубове. Така ПСЖ вече е опция пред него.