Испанският шампион Барселона не е получил нито една оферта за централния си защитник Самюел Юмтити, твърди вестник "Спорт".

Изданието разполага с вътрешна информация от ръководител в клуба. На пръв поглед липсата на официален интерес към французина е доста изненадваща, тъй като той беше свързван с куп английски клубове.

Най-сериозни изглеждаха намеренията на Манчестър Юнайтед и Арсенал. И двата клуба обаче пасуват и не са пратили оферта. "Блаугранас" бяха готови да продадат футболиста срещу приемлива сума, но сега по всичко личи, че той ще остане на стадион "Ноу Камп".

Преди година интересът към световния шампион беше огромен и тогава той можеше да бъде прилапан срещу 60 милиона евро. После обаче той преподписа и клаузата за откупуване скочи на 500 милиона евро.

Контузията в коляното на здравеняка му коства сигурното титулярно място, а нежеланието му да се оперира настрои шефовете срещу него. Затова се смята, че каталунците са готови да го продадат, но ще искат поне 60 милиона евро. Той може да бъде използван и като разменна монета в евентуална сделка с ПСЖ за Неймар.