Треньорът на Интер Антонио Конте призна, че в Барселона едва ли са останали доволни от това, че ще играят с “нерадзурите” в групите на Шампионската лига. През миналия сезон двата отбора бяха отново заедно, като каталунците спечелиха с 2:0 у дома, а в Милано двубоят завърши 1:1. 

“Искаме да направим феновете ни горди, да играем такъв футбол, с който те се идентифицират. Трудно е да си поставим цел, но ще видим по време на сезона. За нас най-важно е да дадем 110% от възможностите си. 

Знам колко трудно е да спечелиш Шампионската лига и знам колко тежко е да загубиш финал. Това е турнир, в който дори една грешка може да рефлектира на възможностите си. Има много фактори, като форма, наказания, програмата на мачове. 

Прекрасно е, че Барселона е в нашата група. Мачовете ни с тях ще ни подтикнат да покаем най-доброто от нас. Освен това мисля, че те едва ли са останали доволни от това, че изтеглиха нас”, каза Конте.

Интер започва сезона в Група F на Шампионската лига във вторник с домакинство на Славия Прага. По-късно същия ден е и другият мач от групата, в който Борусия Дортмунд посреща Барселона.