Гранада - Барселона, мач от 9-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Лос Карменес", начало 21.00 часа.


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Максуел, Адриано, Абидал, Фонтас, Монтоя
Полузащитници: Масчерано, Фабрегас, Бускетс, Шави, Иниеста, Тиаго, Кейта,Куенка
Нападатели: Педро, Меси, Вия



ПРОГНОЗА: Гостуването на Барселона срещу Гранада е очаквано от мнозина с голям интерес, тъй като ще е любопитен отговора на каталунците след провала срещу Севиля в последния кръг. Любопитно ще е да се види и реакцията на Лео Меси, който пропусна решителната дузпа в допълнителното време на мача.

Статистиката показва, че в другите 5 случая в кариерата си, когато е пропускал дузпи, в следващите мачове Меси е вкарал общо 4 гола и е направил две асистенции. Това е лоша новина за новакът в Примера, който и без това започна сезона много лошо.

В 8-те си досегашни мача Гранада е спечелила само 5 точки и има най-лошото нападение от всички отбори, със своите само два гола в първенството. Допълнителен проблем за домакините ще е отсъствието на двама основни халфове  - Хасан Йебда и Карлос Мартинс.

Малка въпросителна в мача може да бъде евентуалната умора на Барселона след изтощителния мач срещу Севиля, за която предупреди и треньорът Пеп Гуардиола. Решение за този проблем може да е пускането като титуляр на възстановения Сеск Фабрегас.

Малко вероятно е обаче умората да повлияе на каталунците, тъй като тя ще бъде неутрализирана от огромното им желание да се реваншират за равенството срещу Севиля. Затова нищо чудно и резултатът в днешния мач да е по-голям, отколкото щеше да бъде при друго стечение на обстоятелствата.

Резултат: 0:4