Испанският шампион Барселона публикува официално съобщение за контузията на капитана Лионел Меси, който беше заменен принудително на почивката при победата с 2:1 над Виляреал във вторник.

Лео излезе в първия си мач като титуляр този сезон и рано-рано асистира за откриващия гол на Антоан Гризман, но половин час след началото на мача се хвана за бедрото и получи медицинска помощ извън игрището.

От клуба обявиха официално, че става дума за разтежение на аддуктора на левия крак, което може да се приеме и за добра новина, тъй като няма разкъсване на влакна. В същото време обаче контузиите ва аддукторите са сред най-неприятните в спорта, защото срокът на възстановяване почти винаги е неясен.

Напълно очаквано от Барса не обявиха кога Меси ще се завърне на терена. Той със сигурност ще пропусне мача с Хетафе в събота, за да може евентуално да бъде свеж за битката с Интер в Шампионската лига следващата сряда.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">LATEST NEWS | Leo <a href="https://twitter.com/hashtag/Messi?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Messi</a> medical report<br><br> The details  <a href="https://t.co/PTQxpy6epY">https://t.co/PTQxpy6epY</a> <a href="https://t.co/xGwezePqe9">pic.twitter.com/xGwezePqe9</a></p>&mdash; FC Barcelona (@FCBarcelona) <a href="https://twitter.com/FCBarcelona/status/1176920020217188353?ref_src=twsrc%5Etfw">25 септември 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>