Треньорът на Ривър Плейт Марсело Галярдо ще поеме Барселона през декември. Това твърди аржентинският коментатор и световен шампион от 1986-а година Клаудио Борги. 

Слухове за подобна рокада има от известно време, като сега те със сигурност ще се засилят, след като каталунците регистрираха серия лоши резултати и напрежението върху Ернесто Валверде отново се увеличи. 

„Това е сигурна информация. Знам, че Галярдо ще поеме Барселона през декември. Все пак Марсело е един от най-добрите треньори в света. Президентът Д’Онофрио твърди, че Галярдо би напуснал само ако той си тръгне, но моят източник е сигурен” заяви Борги. 

От Ривър наистина отричат слуховете, че Галярдо ще пристигне в Испания, но е факт, че за 5 години начело на клуба той постигна серия успехи, печелейки общо 10 трофея, сред които са два триумфа за „Копа Либертадорес” и може би обмисля друго предизвикателство. 

Другата сериозна спекулация относно бъдещия треньор на Барса е Роналд Куман, за който обаче се говори, че ще се върне в Каталуния след Евро 2020-а през следващото лято.