Макар че сезонът в Ла Лига върви на приливи и отливи, в крайна сметка отново като основни кандидати за титлата се очертават Барселона и Реал Мадрид. В момента Белия балет води с 3 точки пред каталунския тим, като остават 15 двубоя до края на сезона, включително и дербито помежду им. Ел Класико е на 1 март на "Сантяго Бернабеу", като все още са пресни спомените от последния сблъсък, който завърши 0:0.

Преди това Белия балет ще трябва да се справи със Селта у дома, както и в гостуването си срещу Леванте, докато каталунците имат две домакинства срещу коварния Хетафе и Ейбар. След като мине Ел Класико, предстоят по-трудните двубои за отбора на Кике Сетиен - пътувания до Севиля и Виляреал, а в края на април лос кулес ще приемат Атлетико Мадрид.

Ако може да се счете за нещо положително, то и двата отбора отпаднаха от Купата на краля и сега всички сили ще са съсредоточени във вътрешното първенство, а и в Шампионската лига. И на двата тима им остават по 8 домакински мача и 7 гостувания, пише "Тема спорт". Като най-трудните гостувания за отбора на Зинедин Зидан се очертават тези на Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. Ако Реал или Барселона стигнат до финала на ШЛ в Истанбул на 30 май, то те ще играят 23 срещи за 111 дни, което прави средно по мач на всеки 4,8 дни.

И двата отбора обаче не могат да се гордеят с отбелязаните голове, що се отнася до критериите, които са си поставили в последните години. Мадридският гранд е в най-лошото си положение в последните 13 години след 23 седмици футбол със само 44 гола. Барселона, от друга страна, е сред тимовете с най-много голове - 55, но в последните 12 сезона към момента са имали поне 60 попадения.

За голмайсторския приз се борят Лионел Меси с 14 гола и 11 асистенции, както и Карим Бензема с 13 гола и 6 асистенции. Надпреварата в Ла Лига върви с пълна сила, като ни очакват вълнуващи 15 двубоя, а след 1 март картината може да се поизясни.

ПРОГРАМАТА НА РЕАЛ М (52 Т.)

СЕЛТА Д
ЛЕВАНТЕ Г
БАРСЕЛОНА Д
БЕТИС Г
ЕЙБАР Д
ВАЛЕНСИЯ Д
РЕАЛ СОС Г
МАЙОРКА Д
ЕСПАНЬОЛ Г
ХЕТАФЕ Д
АТЛЕТИК Б Г
АЛАВЕС Д
ГРАНАДА Г
ВИЛЯРЕАЛ Д
ЛЕГАНЕС Г

ПРОГРАМАТА НА БАРСА (49 Т.)

ХЕТАФЕ Д
ЕЙБАР Д
РЕАЛ М Г
РЕАЛ СОС Д
МАЙОРКА Г
ЛЕГАНЕС Д
СЕВИЛЯ Г
АТЛЕТИК Б Д
СЕЛТА Г
АТЛЕТИКО М Д
ВИЛЯРЕАЛ Г
ЕСПАНЬОЛ Д
ВАЛЯДОЛИД Г
ОСАСУНА Д
АЛАВЕС Г