От Барселона вече са започнали преговори с агента на Мартин Браутайт от Леганес за привличането му при каталунците, пишат каталунските медии. 

Грандът получи разрешение от федерацията да привлече играч заради сериозната контузия на Усман Дембеле и датчанинът неочаквано се оказа на полпозишън. 

Твърди се, че представителят на играча Али Дурсун вече е пристигнал в Барселона, което е много сериозен знак, че до трансфер може и да се стигне.   

Цената на Брайтуайт е около 20 милиона евро, като точно толкова е сумата, която от Барса са приготвили за евентуално ново попълнение за атаката си през зимата. 

Остава обаче и опцията Анхел Родригес от Хетафе, който би струвал два пъти по-малко, а и от клуба вече обявиха, че няма да правят проблеми и ще съдействат за евентуалния трансфер. 

Все пак обаче, испанецът е на 32 години, докато Брайтуайт все още е само на 28, което му дава предимство. Каталунците имат 15 дни, за да осъществят евентуална сделка, така че разполагат с достатъчно време, за да вземат най-доброто решение.