Английският Челси изненадващо проявява интерес към привличането на Филипе Коутиньо, който играе много под познатото си ниво от престоя в Ливърпул.

През този сезон най-скъпата покупка в историята на Барселона играе под наем в Байерн Мюнхен, но дори често е в ролята на резерва, тъй като се представя на приливи и отливи.

В края на сезона баварците имат опцията да закупят футболиста за 120 милиона евро, но сумата изглежда направо космическа с оглед трагичното му представяне в доста мачове.

Затова от Барса са готови да смъкнат сумата до 80 или 90 милиона евро, в зависимост от това дали има сериозни мераклии за подписа на играча. Първоначално офертата беше ексклузивна само за Байерн, но сега от нея могат да се възползват и други клубове.

През последните седмици се появиха информации, че бившият клуб на кариоката Ливърпул следи ситуацията с него, но едва ли публиката на стадион "Анфийлд" ще приеме обратно Блудния син.

Байерн пък държи футболиста в режим на изчакваме и ще го привлече само в случай, че не вземе в пакет Лерой Сане и Кай Хаверц.

Така на хоризонта се появява Челси, който също не иска да рискува с покупката на южноамериканеца. "Сините" предлагат на Барса да вземат Филипе под наем за един сезон, в който поемат 100% от заплатата му, която с данъците достига внушителните 30 милиона евро.

Предложението изглежда апетитно за каталунците, ако на "Ноу Камп" не пристигне оферта за покупка. Испанският шампион се надява, че Коутиньо може да бъде поискан за постоянно от ПСЖ, Интер или Манчестър Юнайтед, затова и не бързат с даването на категоричен отговор.