Испанският шампион Барселона се намира на 11 стъпки от титла №11 в Ла Лига за капитана Лионел Меси, прави анализ вестник "Спорт".

Каталунците не бяха особено убедителни този сезон, но се възползват по най-добрия начин от колебанията на вечния враг Реал Мадрид, който имаше предимство над тях в двете издания на Ел Класико през кампанията.

В събота Барса гостува на Майорка, а след това има няколко трудни препятствия като Севиля и Атлетико Мадрид. Целта пред Меси пък ще бъде да се доближи до рекорда на Пако Хенто, който печели 12 титли с Реал Мадрид.

И докато успехите на Хенто са далеч назад в историята, то Меси е безспорният №1 в испанския футбол през този век. Зад аржентинеца по титли остават бившите му съотборници Андрес Иниеста с 9, Шави с 8, както и двама настоящи играчи на клуба - Жерард Пике и Серхио Бускетс, които също имат по 8.

В ерата на Меси Барса никога не е оставал два поредни сезона без титла, а в предходните 11 сезона триумфира в Ла Лига цели 8 пъти. Реал Мадрид го стори два пъти, а Атлетико Мадрид - веднъж.