Победната серия на Голдън Стейт Уориърс от началото на сезона бе много близо до приключване. Шампионите на НБА все пак оцеляха и надвиха Бруклин със 107:99 след продължение. 

Така калифорнийци записаха 11-и пореден триумф и остават без поражение, въпреки че изглеждаше, че Мрежите са на път да измъкнат триумфа. 

Стеф Къри завърши с 34 точки, но Андре Игуодала вкара решителната тройка 6 секунди преди края, за да изравни при 97:97. Тимът от Ню Йорк определено може да съжалява, че в ситуацията не направи нарушение. И след това късметът обаче, трябваше да покрие домакините. 

До сирената оставаха 5 десети от секундата, а гостите трябваше да вкарат топката под коша. Тя бе подадена на височината на ринга към Брук Лопес, който от чиста позиция пропусна да реализира. В добавените 5 минути домакините нямаха проблеми и Бруклин падна за 9-и път в първите си 10 мача. 

„Имахме късмет предвид начина, по който играхме в първите 3 части. Съперникът действа много добре, но в края Андре реализира важен изстрел” при Къри, който изпревари баща си Дел по вкарани тройки и вече има 1248, като заема 41-о място във вечната ранглиста, но без съмнение ще продължи да се изкачва в подреждането. 

Джарет Джак вкара 28 точки за Бруклин, а Тадеъс Йънг добави 26. Тимът водеше с 15 точки след първата част, но още до почивката загуби голяма част от аванса си.