След 3 кошмарни сезона в НБА, феновете на Филаделфия Севънтисиксърс виждат светлина в тунела, а тя е свързана с новата звезда Бен Симънс. 

Фили очаквано избра тежкото крило под №1 от Драфта и се надява той да има същия ефект върху отбора, както и Алан Айвърсън, който преди 20 години също бе взет под №1 от Сиксърс. 

„Чувствам се прекрасно. Краката ми трепереха, когато излязох на сцената. Бе страшно вълнуващо. Вече мога да се успокоя, след като знам къде ще играя. Нямам търпение да започна да работя” заяви 19-годишният австралиец от Луизиана Стейт. 

Той е висок 208 см., тежи 109 кг. и през последния сезон записа средно по 19,2 точки, 11,8 борби, 4,8 асистенции и 2 откраднати топки средно на мач. Трикратните шампиони от Филаделфия спечелиха едва 47 мача и загубиха цели 199 през последните 3 сезона, но сега надеждите са за промяна. 

Под №2 ЛА Лейкърс очаквано се насочи към лекото крило на Дюк Брандън Инграм. Той е само на 18 години, но също показа сериозен потенциал в колежа, като се отчете с по 17,3 точки и 6,8 борби средно на мач, като според новия треньор Люк Уолтън напомня за играта на Дреймонд Грийн.  

Въпреки очакванията за сделка такава не се случи и Бостън взе под №3 Джейлън лекото крило Браун. Под №4 Финикс избра хърватски център Драган Бендер, а под №5 Минесота се насочи към плеймейкъра Крис Дън, който също е натоварен с много големи очаквания.