Хърватският стрелец Боян Богданович наниза 30 точки, от които 7 тройки, а освен това игра и силна защита срещу ЛеБрон Джеймс, за да може Индиана да победи Кливланд с 92:90 и да поведе с 2-1 победи в серията. 

„Просто опитах да бъда агресивен срещу Джеймс. Исках да получава топката далеч от коша и макар и да е ясно, че такъв играч няма как да бъде спрян, просто исках да го затрудня. Спечелихме и това е най-важното“ заяви доволен хърватинът. 

Пейсърс наваксаха изоставане от 17 точки на почивката, като в последната четвърт дръпнаха със 7, след като Богданович наниза 3 точки и бе фаулиран, а след това добави  още една бомба от дистанция. 

ЛеБрон отговори с две важни тройки на свой ред, а в последните секунди Кевин Лав приближи Кавс само на точка от съперника. Дарън Колисън изпусна втория си наказателен изстрел, но отчаяния опит на Джей Ар Смит от разстояние не бе точен. 

„Богданович вкара някои трудни изстрели за тях. Не бяхме достатъчно твърди срещу него. Трябваше да го накараме да пробива с дрибъл, но не го направихме и той ги вдъхнови за обрата“ разочарован бе Тайрон Лу, чийто тим вкара едва 12 точки в третата част и общо 33 за второто полувреме. 

Интересно е, че обратът дойде точно година, след като Пейсърс водеха с 26 точки срещу Кливланд на почивката, но загубиха мач №3 от серията през 2017-а. Виктор Оладипо добави 18 точки, като бе единственият друг от отбора, реализира тройка освен 7-те на Боян, но това не се оказа решаващо.