Денвър Нъгетс също влиза в борбата за суперзвездата ЛеБрон Джеймс. Тимът от Колорадо, който е в подем, силно иска среща с Краля, за да опита да го убеди да подпише с него. 

Досега Денвър не бе спряган сред кандидатите за крилото, който обмисля следващия ход в кариерата си. Пол Джордж обаче няма да ходи в ЛА Лейкърс, така че шансовете на Езерняците за него може би понамаляха. 

Засега Нъгетс нямат достатъчно свободни пари, за да привлекат ЛеБрон, но ако все пак успеят да го убедят да пристигне в отбора, можат да се освободят от играчи с изтичащи контракти. 

Иначе в първите часове от преговорите със свободните агенти Денвър имаше доста работа, като се разбра за удължаване на контрактите на двама от най-важните си играчи. 

Центърът Никола Йокич, който е считан за един от най-прогресиращите баскетболисти, ще получи 148 милиона долара за 5 години, а гардът Уил Бартън ще вземе 54 милиона за 4 сезона. В отбора има и други таланти като Джамал Мъри и Гари Харис и надеждите са, че те ще накарат Джеймс да избере Колорадо вместо Филаделфия и Хюстън.