В ЛА Лейкърс се стягат да бият Голдън Стейт, но с различен стил и именно затова настоящият тим е конструиран по този начин. 

Генералният мениджър Роб Пелинка обясни, че след привличането на ЛеБрон Джеймс, около него са добавени играчи с профил на добри защитници като Ланс Стивънсън, Джавел Макгий, Ражон Рондо и Кентейвиъс Колдуел Поуп. 

„Ако целта е да станеш шампион, трябва да потърсиш възможност как да преодолееш настоящият носител на короната. Заедно с Меджик Джонсън, а и с ЛеБрон обсъдихме ситуацията и сме категорични, че да играеш в стила на Голдън Стейт е капан. Няма как да ги победиш с тяхната игра. Затова искахме да подсилим защитата си и да добавим твърдост, в стремежа да получим предимство” обясни Пелинка. 

„Идеята ни не бе да търсим просто стрелци, а играчи, които са солидни и в защита. Знаем, че трябва да се справим с онези момчета от север, които са невероятен отбор. Един от начините да го направим, е като покажем твърдост и устойчивост. Хюстън донякъде го стори в серията срещу тях” добави той. 

„В миналото големите отбори винаги са имали играчи солидни в защита. До Майкъл Джордън бе Денис Родман, в отборите на Коби бе Мета Уърлд Пийс и поради тази причина сме много доволни, че взехме Ланс, който носи твърдост и безкомпромисност” каза още Пелинка. 

Езерняците разполагат и с талантливи младоци като Лонзо Бол, Брандън Инграм, Кайл Кузма и Джош Харт, които се надяват, че ще донесат достатъчно подкрепа към Краля.