Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс ще дебютира за ЛА Лейкърс на 18 октомври при гостуването на Портланд, обявиха от Лигата. 

Най-добрият играч в света подписа за 4 години с Езернязите срещу 153 милиона долара и ще се надява да прекъсне серията си от 5 поредни загуби в залата на Трейл Блейзърс. 

Два дни по-късно феновете в Ел Ей ще видят за първи път Краля в „Стейпълс Сентър”, когато отборът приеме претендента за титлата Хюстън Рокетс. 

Сезонът в  Лигата ще започне на 16 октомври с два мача – Бостън – Филаделфия и Голдън Стейт – Оклахома Сити, като преди втория сблъсък Уориърс официално ще получат шампионските си пръстени. 

Програмата за коледните мачове също бе съобщена, като в най-интересния от тях шампионите ще се изправят именно срещу Лейкърс и Леброн, който най-после се появи с екипа на калифорнийци, като публикува свои снимки в Инстаграм. 

Джеймс ще се завърне с новия си отбор в Кливланд за първи път на 21 ноември и със сигурност ще бъде посрещнат подобаващо, след като през 2016-а изведе Кавалиърс до мечтаната титла в НБА.