ЛеБрон Джеймс е най-добрият играч в историята на НБА, при това с разлика пред останалите. 

Това обяви генералният мениджър на Хюстън Дарил Моури и по този начин отново започна дебата дали Краля или Майкъл Джордън е най-велик. 

„Дори и човек да не трябва да гледа внимателно статистиката се вижда неговата способност да създава победи и шампионски отбори. За мен няма съмнение, че ЛеБрон е №1 на всички времена, при това с разлика. Все пак обаче зная, че думите ми са доста противоречиви” заяви Моури в Шоуто на Дан Патрик. 

Джеймс ще опита да възроди ЛА Лейкърс през новия сезон, но Ракетите остават фаворити в конференцията заедно с Голдън Стейт. „Надявам се да завършим пред тях, Уориърс също ще са в челото, но никога не бих отписал отбор на ЛеБрон. За мен той е най-великият” добави Моури, който вече 11 години движи баскетболните операции на Ракетите и е човек, който разчита много на статистиката. 

Краля все още изостава от Джордън по титли, като има 3 срещу 6 на Въздушния. Майкъл води срещу него с 5-4 награди МВП на сезона, 10-1 титли при реализаторите и е считан за по-добър защитник, но въпреки това се счита, че ЛеБрон е все по-близо цялостно до него.