Александър Везенков направи фантастичен мач при победата на Олимпиакос над Химки като гост в Евролигата с 87:66 и дори бе избран за най-добър в сблъсъка!

За малко повече от 17 минути българският национал се отчете с 13 точки и коефициент на полезност от 19, с което показа, че ще бъде солидна част от ротацията на Дейвид Блат през този сезон. 

Българинът се появи на паркета 3 минути преди края на първата четвърт и справи страхотно, като до почивката реализира 8 точки при 3 от 3 при стрелбата от игра, а освен това и взе 3 борби. 

Иначе руският тим започна силно и дръпна с 12:2, но Олимпиакос бързо се върна в сблъсъка с 11 поредни точки, а след това във втората четвърт се откъсна напред, като на почивката гръцкият тим водеше с 44:34 след тройка със сирената на Василис Спанулис. 

След това гръцкият тим продължи да контролира събитията, а Везенков отново се включи добре, като добави тройка и успешен пробив, за да приключи с 5 от 7 при стрелбата от игра, а освен това добави 4 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка. 

Руският тим успя да намали пасива си до 6 точки в третата част, но гостите просто бяха по-добри. Зак Лидей реализира 14 точки, още двама добавиха по 11, а Василис Спанулис помогна с 8 и 7 асистенции за триумфа. 

Алексей Швед отбеляза 8 тройки за домакините и завърши общо с 34 точки, но усилията му не бяха достатъчни. Така Олимпиакос тръгна много силно в Евролигата и очакваме още от същото от Александър Везенков още в следващите дни.