В НБА е на път да се създаде нова суперсила, този път на Изток, след като Филаделфия и Минесота се разбраха за трансфера на Джими Бътлър при Севънтисиксърс. 

Информацията бе съобщена от ESPN, като се очаква скоро да бъде потвърдена официално и от отборите. Очаква се трансферът да бъде финализиран в началото на следващата седмица, а Бътлър да дебютира в сряда срещу Орландо. 

Както е известно крилото на Вълците поиска да напусне още преди началото на сезона и сега е на път да се събере с Джоел Ембийд и Бен Симънс и да превърне Филаделфия в сериозен претендент за титлата. 

Заедно с него към тима на източния бряг ще бъде пратен Джъстин Патън, докато в Минесота ще пристигнат Робърт Ковингтън, Дарио Шарич, Джарид Бейлис и избор от 2-ия кръг на Драфта през 2022-а година. 

Бътлър има средно по 21,3 точки, 5,2 борби и 4,3 асистенции средно на мач през сезона, но влезе в конфликт и със съотборниците си, така че бе ясно, че бъдещето му е далеч от отбора. 

Букмейкърите веднага свалиха коефициентите на Филаделфия за титла, като се твърди, че от тима са уверени и в постигането на споразумение с играча за нов дългосрочен договор през лятото, когато той ще бъде свободен агент.