Без най-голямата си звезда и без треньора си, който все още тъгува да смъртта на майка си, баскетболистите на Торонто изиграха фантастичен мач и сразиха Голдън Стейт със 113:93 насред Оукланд. 

Така Раптърс спечелиха и двата двубоя срещу шампионите през сезона, след като преди по-малко от 2 седмици ги надвиха и в Канада. Сега обаче триумфът бе още по-впечатляващ. 

Кауай Ленърд липсваше заради лека травма, но това изобщо не се усети. Кайл Лаури наниза 23 точки и добави 12 асистенции, а Серж Ибака добави 20 за успеха, с който Торонто подобри баланса си до 23-7 и остава №1 в НБА. 

„Ние искаме Кауай да е здрав, но когато го няма винаги подходът ни е, че следващият трябва да излезе на сцената. Момчетата свършиха наистина страхотна работа“ заяви Лаури. 

Гостите установиха контрол още от началото, като дръпнаха с 57:41 на почивката, в третата част не допуснаха обрат, а в последната се откъснаха с 93:67 и стигнаха до първия си триумф в Оукланд от 2004-а година. 

Кевин Дюрант вкара 30 точки за домакините, но Стеф Къри остана само с 10 при стрелба от игра 3 от 12. Уориърс са с показатели 19-10, но загубиха и петия двубой, в който не успяха да вкарат поне 100 точки.