Треньорът на Сан Антонио Грег Попович продължава да се изкачва в листата на най-успешните наставници в НБА и след победата на Шпорите в Детройт със 119:107, се изравни на третата позиция с легендата на Юта Джери Слоун, като и двамата имат по 1221 успеха. 

С повече поведи от Поп са вече само Дон Нелсън и Лени Уилкинс, а освен това триумфът бе 518-и при гостуване, което е само с 2 по-малко от рекорда на Пат Райли, което означава, че до дни специалистът ще излезе първи в тази класация. 

ДеМар ДеРозън реализира 26 точки за успеха на тексасци, които се подобриха до 24-17, а Поп отново се прояви, когато в първата третина, недоволен от действията на своя тим, взе две прекъсвания в разстояние на 14 секунди. 

„След първата четвърт вдигнахме нивото си и реагирахме както трябва“ заяви Попович, чийто тим направи серия от 23:2 в края на първата е началото на втората част, за да поведе с 45:33 и да установи контрол  върху двубоя. 

Ламаркъс Олдридж се отчете с 25 точки за триумфа, с който Спърс продължиха с възхода си. Те бяха с баланс 11-14 преди месец, но след това са с показатели 16-3. Пистънс пък е само със 17-21.