За поредна година някои от най-големите звезди от Висшата лига се насладиха на шоуто от НБА по време на традиционния вече мач от Лигата от редовния сезон, който се провежда в английската столица. 

Снощи в „О2 Арина“ присъстваха много играчи на Арсенал начело с Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет, Ектор Бейерин и Лукас Торейра, футболисти на Челси като Маркос Алонсо и Рубен Лофтъс-Чийк и играчи още на Уест Хям и Кристъл Палас като Михаил Антонио и Кристиан Бентеке. 

На трибуните бяха още Джо Гомес, Патрис Евра, Трой Дийни и Лукаш Фабиански и всички те видяха драматичната победа на Вашингтон Уизърдс над Ню Йорк Никс със 101:100. 

Тимът от Голямата ябълка водеше почти през цялото време, като във втората част авансът стигна 19, а третата 16 точки. Столичани обаче направиха обрат в последния период, спечелен с 24:11 и стигнаха до драматичния успех 0,4 десети преди края, след  като Томас Брайънт поднесе и получи чадър от Алонсо Трир, но реферите прецениха, че топката е започнала да пада, така че зачетоха двете точки. 

Брадли Бийл реализира 26 точки за победителите, а Ото Портър добави 20 и 11 борби за Уизърдс, които продължават битката за плейофите. Емануел Мудией водеше Ню Йорк с 25 точки, но Никс паднаха за 5-и път поред.