Баскетболистите на Бостън постигнаха важна победа над Филаделфия и то отново без лидера си Кайри Ървинг, който пропусна мача заради травма в коляното. 

Гордън Хейуърд напомни за себе си като вкара 26 точки, сред които ключова тройка от крилото по-малко от 2 минути преди края и Селтикс спечелиха като гости със 112:109. От началото на миналия сезон Детелините доминират в това съперничество с баланс 10-2, като много от победите им идват без Кайри. 

Ал Хорфърд добави 23 точки, а Джейсън Тейтъм се отчете с 20 и 10 борби за успеха, с който Бостън се изравни по показатели със Сиксърс, като с по 36-21 двата тима продължават борбата за по-добра позиция в класирането. 

Джоел Ембийд поведе Филаделфия с 23 точки и 14 борби, но след мача се ядоса на съдиите, след като при една ситуация в края смяташе, че е фаулиран, но реферите не отсъдиха нарушение и това помогна на Бостън да стигне до успеха. 

В предишните си мачове Келтите изпуснаха големи аванси, за да загубят от Лейкърс и Клипърс, но сега постигнаха важен триумф и показаха, че остават сериозна сила на Изток. 

Останалите резултати: Мемфис – Сан Антонио 107:108 (Спърс спряха серията си от 4 поредни загуби), Ню Орлийнс – Орландо 88:118 (Антъни Дейвис вкара едва 3 точки), Голдън Стейт – Юта 115:108.