Феновете на баскетбола за пореден път се убедиха, че в НБА стават чудеса, след като тази нощ Шарлът победи по невероятен начин Торонто със 115:114. 

Джереми Лемб вкара изумителен кош зад центъра със сирената, за да донесе третата поредна победа на Стършелите, като това определено може да бъде изпълнението на сезона!

Гостите имаха малко повече от 3 секунди на разположение за последен изстрел, като при вкарването на топката в игра, тя бе леко отклонена от Паскал Сиакам. Лемб нямаше време да се прицели, а просто се обърна и стреля с много висока парабола, но реализира с табло и хвърли съотборниците си в екстаз. 

„Страхотно е! Борихме се през цялото време, а да спечелим по такъв начин е прекрасно“ заяви крилото, чийто тим загуби аванс от 109:96 в последните минути, но успя да оцелее, а героят вкара 13 точки. 

„Сигурен съм, че той е отправил молитва и баскетболните Богове бяха на наша страна. Това бе наистина невероятен опит“ добави лидерът на Шарлът Кемба Уокър, чийто тим продължава битката за плейофите и е с баланс 34-39. 

Местните медии изчислиха, че Лемб е вкарал от 14,6 метра, което за последните 20 години е второто най-голямо разстояние, от което се вкарва победен изстрел. Тайрик Еванс реализира от 15 метра през 2010-а. 

„Не знам, как можех да се справя по-добре в  защита. Той просто отбеляза фантастичен изстрел. Да, това е мартенската лудост!“ заяви играчът на Раптърс Сиакам, визирайки това, че в Щатите се вълнуват в момента страшно много и от битката в колежанското първенство.