Българският национал Александър Везенков завърши с 4 точки и 1 борба при победата на Олимпиакос над гостуващия Дарушафака Истанбул с 99:74 (45:44) в среща от последния 30-ия кръг на Евролигата по баскетбол.

Везенков игра 10:38 минути в двубоя, но въпреки успеха гърците отпаднаха от борбата за елиминациите.

"Червено-белите" от Пирея, трикратни шампиони на Европа, завършиха кампанията с 15 победи и 15 поражения - колкото Баскония (Испания) и Жалгирис (Литва), но останаха след тях на деветото място заради по-лоши показатели в преките двубои.

Найджъл Уилямс-Гос беше най-добър за домакините с 18 точки и 6 асистенции, а Зак Лидей и Никола Милутинов допринесоха с по 16 точки и по 6 борби.

Дарушафака завърши на последното място в кампанията със само 5 победи, а в последния мач на отбора най-резултатен беше Берк Демир с 12 точки.

С тройка на Костас Слукас със сирената вицешампионът от миналия сезон Фенербахче Истанбул надделя над гостуващия израелски Макаби Тел Авив със 78:75 (41:41) и завърши на върха на класирането в редовния сезон с рекордни показатели от 25 победи и само 5 поражения.

Турците станаха и единственият отбор, който печели всичките си 15 домакинства в рамките на една кампания в настоящия формат.

Слукас завърши с 22 точки, 5 асистенции и 4 борби, а Луиджи Датоме добави 17 точки и 5 борби.

Тарик Блек вкара 23 точки и взе 7 борби за Макаби, който пропиля аванс от 59:51 в последната четвърт и допусна обрат.

На четвъртфиналите Фенербахче ще играе срещу Жалгирис, бронзов медалист от миналия сезон.