Джими Бътлър бе сравнен с ЛеБрон Джеймс, след като изведе Филаделфия до победа в Торонто с 94:89, с което Сиксърс изравниха резултата в серията на 1-1 победи. 

Крилото завърши с 30 точки, 11 борби, 5 асистенции и ключов чадър, с което напомни за някое от знаковите представяния на Краля от последните години. 

„Това бе Джеймс Бътлър. Той бе като истинска скала и бе нашият лидер в много различни ситуации“ заяви треньорът Брет Браун след мача. Неговият тим ще бъде домакин в следващите 2  срещи. 

Бътлър наниза 12 точки в последната четвърт, а отборът му игра здраво в защита, за да постигне първата си победа в Канада от ноември 2012-а. Гостите водеха с 19 точки през първото полувреме, след което в края домакините се приближиха до една, но Джоел Ембийд, който остана само с 12 точки, вкара след пробив 24 секунди преди края, а след като Дани Грийн пропусна стрелба от тройката, Тобаяс Харис взе борбата и гарантира триумфа. 

На Торонто не стигнаха 35 точки от Кауай Ленърд, а и Раптърс вкараха едва 36% от стрелбите си, с което шансовете за победа значително намаляха и сега тимът трябва да печели като гост. 

В същото време на Запад Никола Йокич вкара 37 точки и Денвър победи Портланд със 121:113, за да поведе с 1-0 в серията. Деймиън Лилард реализира 39 за гостите, които в последната четвърт стопиха изоставането си до 5 точки, но последваха 6 поред за Нъгетс, които пак се откъснаха. Пионерите направиха и много грешки, които ги поставиха в изоставаща позиция преди второто им гостуване в Колорадо.