Баскетболистите на Милуоки си взеха поука след тежката загуба от Бостън в първия мач от серията и сразиха Селтикс със 123:102, за да изравнят резултата на 1-1 победи. Сега предстоят два мача в залата на Делелините. 

Елените нанизаха 20 тройки, като се развихриха в третата четвърт, която спечелиха с 39:18, за да си осигурят комфортен аванс. Лидерите на отбора бяха на ниво, което веднага се отрази. 

Янис Антетокумпо вкара 29 точки и бе много по-агресивен, Крис Мидълтън добави 28, от които 7 тройки, а Ерик Бледсоу се отчете с 21 за Милуоки, който не направи много промени, но все пак Никола Миротич стартира вместо Стърлинг Браун. 

Големият проблем за Бостън се оказа сериозният срив при лидера Кайри Ървинг, който остана едва с 9 точки при стрелба от игра 4 от 18, правейки един от най-слабите мачове в кариерата си в плейофите. 

„Те играха добре срещу мен, като се сменяха в защита и ме караха да пробивам наляво. Така и не намерих ритъма си в двубоя, но в крайна сметка ние спечелихме единия мач тук и сега трябва да сме готови за нова битка. В плейофите винаги е важно как ще отговориш“ коментира Кайри след мача, който имаше проблеми, когато бе пазен от по-високи защитници и пропусна и 9-те си  опита от игра в тези ситуации.