Деймиън Лилард бе ограничен само да 14 точки, но въпреки това Портланд изравни срещу Денвър след 97:90 в Колорадо. При 1-1 победи сега предстоят два двубоя в залата на Трейл Блейзърс. 

Звездата бе едва 5 от 17 от игра, но Си Джей Маккълъм реализира 20 точки, а още четирима вкараха поне по 10 за успеха на Пионерите, които използваха много слабата стрелба за Нъгетс. 

Денвър успя едва в 35% от стрелбите си, като от тройката тимът бе едва 6 от 29. Домакините взеха 23 борби в нападение, от които 14 в последната четвърт, но и това не им помогна. 

Портланд дръпна със 17 точки в третата четвърт, а в края разликата падна до 5, но за обрат нямаше време. Никола Йокич остава с 16 точки, след като в първия мач вкара 37, а Джамал Мъри се отчете с 15. 

Трейл Блейзър намалиха и грешките, което също бе важно, след като в първия мач тимът загуби топката 18 пъти, сега предаде притежанието само 10. Енес Кантер и Родни Хууд вкараха по 15 точки за победителите, като центърът отново бе полезен, въпреки че играе с разместено ляво рамо.