Голдън Стейт дръпна с 3-2 победи на Хюстън в голямата битка в НБА, след като надви Ракетите със 104:99 у дома. Мач №6 ще бъде в Тексас, но Уориърс могат да бъдат без Кевин Дюрант в него, след като крилото напусна с контузия. 

И този двубой предложи емоции и обрати преди все пак калифорнийци да се наложат след силни изяви на Стеф Къри, който пое диригентската палка след излизането на Дюрант. 

Голдън Стейт дръпна с 31:17 след първата четвърт, а във втората разликата се вдигна до 57:37, но Хюстън вкара 6 поредни точки в края на втората четвърт, за да се доближи до 14, а след това в третата продължи да топи изоставането си. 

Уориърс направиха много грешки, от които които гостите се възползваха, а 2 минути преди края на периода се стигна и до контузията на Кевин Дюрант. Крилото вкара от средно разстояние, но след приземяването усети болка в прасеца и се прибра накуцвайки в съблекалнята за ужас на феновете на домакините. След  това стана ясно, че няма да доиграе мача като засега не е ясно колко сериозна е травмата. 

Последната част започна при 72:72, а в нея гонитбата продължи, като Стеф Къри се разигра и вкара някои важни стрелби, но разликата оставаше минимална и 6 минути преди края резултатът бе равен – 84:84. 

Тройки на Грийн и Томпсън, около лошо нападение на Ракетите обаче, вдигнаха разликата до 97:89, като до края оставаха 2 минути и половина. 

Тексасци се доближиха до 95:99 и Дреймонд Грийн напусна за 6 нарушения за Голдън Стейт, но Стеф Къри овладя топката след свой пропуск и вкара на два пъти от линията 52 секунди до сирената. 

Андре Игуодала пропусна един наказателен удар, а Джеймс Хардън вкара за 99:102 преди в последните секунди Ракетите почти да отнемат топката, но домакините я запазиха и Клей Томпсън гарантира успеха с кош 4 секунди преди края. 

Клей Томпсън завърши с 27 точки, а Стеф Къри добави 25 за победителите, повече от които след травмата на Дюрант, който остана с 22. За Хюстън Джеймс Хардън вкара 31 при отлична стрелба – 10 от 16, но Крис Пол бе само 3 от 14 от игра, а и гостите вкараха 12 тройки от 41 изстрела или 29%.