Голдън Стейт може да води на Портланд с 2-0 и да е много близо до 5-ия си пореден финал в НБА, но в лагера на тима не са напълно доволни, тъй като травмата на Кевин Дюрант се е оказала по-сериозна. 

Крилото получи разтежение в прасеца преди седмица, в мач №5 от серията срещу Хюстън и оттогава не е играл. От тима потвърдиха, че Дюрант все още не е получил разрешение да започне баскетболни упражнения и ще пропусна и предстоящите два двубоя в Портланд, като няма да пътува с отбора. 

„Има подобрение на състоянието му и дано да продължи да се подобрява. Състонието му обаче се оказа малко по-тежко, отколкото смятахме в началото. Ще видим как ще се развия ситуацията. Той всеки ден се подлага на различни възстановителни процедури и дано да се върне в даден момент. Ще трябва обаче да изчакаме и да видим какво ще стане” заяви треньорът Стив Кър. 

Твърди се, че вероятността да пропусне цялата серия срещу Блейзърс е много голяма, като целта на Голдън Стейт ще бъде той да се възстановен за очертаващия се нов финал, който ще започне на 30 май. 

„Ще играят тези, които могат. Ясно е, че с Кевин сме много по-добри, но и без него сме уверени в своите възможности. Всички момчета се раздават максимално и точно това е най-важното. Дано да се върне, но докато го няма трябва да излизаме, да играем здраво и да се борим” заяви Дреймонд Грийн.