ЦСКА Москва оформи финала в Евролигата след драматична победа над шампиона Реал Мадрид с 95:90. В неделя Армейците ще играят срещу Анадолу Ефес в битка за трофея, който за последно спечелиха през 2016-а. 

Руският тим изоставаше през по-голямата част от двубоя, но в последните минути стигна до забележителен обрат и така си върна на Реал за загубата в полуфинала през 2018-а, като го детронира. 

Реал започна силно, като центърът Валтер Таварес доминираше в подкошието. Белите се откъснаха с 22:11, но ЦСКА успя да вкара 7 поредни точки и да се доближи до 18:22 след първата четвърт. 

Във втората се стигна до няколко изравнявания, а Серхио Родригес бе голямата фигура за руския тим, като наниза 14 точки до почивката, която все пак дойде при 45:43 в полза на Реал Мадрид. 

В третата четвърт разликата стигна до 14 точки за Белите и руският изглеждаше объркан, но все пак успя да намали пасива си до 8 преди началото на последната част, в която постигна и знаменит обрат. 

Важни отигравания на Уил Клайбърн, Нандо де Коло и Отело Хънтър помогнаха на ЦСКА да обърне мача и да го спечели след 30:17 в последната част, като и съдиите помогнаха с някои спорни решения в ущърб на Реал. 

Де Коло и Серхио Родригес вкараха по 23 точки за победителите, а Уил Клайбърн добави 18. Фабиен Козер водеше Реал с 18 точки, а още четирима завършиха с двуцифрен актив за Белите, но това не бе достатъчно.