Голдън Стейт докосва 5-ия си пореден финал в НБА, а причината за това без съмнение е невероятното представяне на тима като гост в плейофите. 

Тази нощ Уориърс победиха Портланс със 110:99 в щата Орегон, за да дръпнат с 3-0 във финала на Запад и то, след като изоставаха с 18 точки във втората четвърт. 

Така калифорнийци спечелиха като гости в 22-а поредна плейофна серия, което е абсолютен рекорд. Стеф Къри отново бе страхотен с 36, но Дреймонд Грийн направи 7-ия си трипъл-дабъл в елиминациите с 20 точки, 13 борби и 12 асистенции. 

„В тази лига е невероятно трудно да станеш шампион, тъй като конкуренцията е убийствена. Момчетата обаче показват устойчивост и амбиция в стремежа да стигнат нов финал” заяви треньорът Стив Кър, чийто тим отново бе страхотен в защита, като допусна едва 33 точки през второто полувреме, а Деймиън Лилард за пореден път бе удържан при стрелба 5 от 18. 

Неговият тим ще трябва да спечели като гост и във финала серия, тъй като няма да има домакинско предимство нито срещу Милуоки, нито срещу Торонто. В момента Елените водят с 2-0 в серията.