Левски Лукойл поведе на Балкан с 1-0 във финала на баскетболното първенство при мъжете, след като спечели в зала „Универсиада” с 94:88. Столичани ще бъдат домакини и в мач №2 от серията, а крайният резултат определено не показва съотношението на силите. 

Сините бяха по-добри в двубоя, като имаха проблеми само до почивката. Гостите водеха с 19:13, след което обаче, домакините затвориха първата част с 8 поредни точки, а във втората отвориха и по-голям аванс, който стигна 8 точки на почивката след кош със сирената на Ръсел Робинсън. 

Балкан се доближи до 5 в началото на третата част, но с поредни тройки на Калоян Иванов и Патрик Рембърт домакините дръпнаха с 55:44, а в средата на последния период вече водеха с 90:70 и спокойно завършиха мача, като все пак в последните минути Балкан намали пасива си. 

Патрик Рембърт водеше Левски с 20 точки, Христо Захариев се отчете с 18, Деян Иван вкара 17, а брат му Калоян 15. За Балкан Венци Петков вкара 21 от пейката, но тимът от Ботевград загуби борбата с 36-45, като позволи на съперника да овладее 18 топки в нападение.