Генералният мениджър Роб Пелинка е бил причината легендата Меджик Джонсън да напусне ЛА Лейкърс неочаквано миналия месец. 

При раздялата, която дойде твърде изненадващо, Меджик обяви, че е бил „предаден” и „прободен в гръб”, но не уточни от кого. Сега обаче го направи. 

„Започнах да чувам неща зад гърба си, че не работя достатъчно, че не съм в офиса, започнаха да ми казват неща, които Роб Пелинка е казал и които не ми харесваха. В един момент разбрах, че не мога да взимам решенията, които смятам, че трябва, тъй като исках да уволня треньора Люк Уолтън и при това положение просто трябваше да си тръгна” заяви Меджик, който бе президент по баскетболните операции на отбора. 

Самият Пелинка отхвърли обвиненията. „Мисля, че двете години работа с Ървинг ще бъдат страхотни спомени за мен. Той е невероятен човек и съм силно натъжен от думите му, защото смятам, че става въпрос за недоразумение и това просто не е вярно. След като си тръгна говорихме на няколко пъти и всеки разговор бе много приятен” заяви Пелинка по време на представянето на новия треньор  Франк Вогъл, с който смята, че Езерняците могат да погледнат дори към титлата догодина. 

„Имаме страхотен треньор, висок избор от драфта, суперзвезда в отбора, млади и талантливи играчи около него и свободно място в състава, така че позицията ни е отлична и хората спокойно могат да гледат на нея като на шанс да спечелим титлата още през следващия сезон” обяви той.