Балкан изравни на Левски Лукойл в битката за баскетболната титла на България, след драматичен успех със 105:99 след продължение в зала „Универсиада“. 

Така при 1-1 в серията предстоят два двубоя в Ботевград и ако Зелените успеят да ги спечелят ще триумфират с титлата за първи път от 1989-а година насам. 

Двубоят бе много интересен и драматичен. Левски игра по-добре през първото полувреме и на почивката водеше с 45:35. В третата част обаче, гостите се хвърлиха здраво и не само че стопиха изоставането си, но и поведоха след 2 поредни тройки. Те взеха периода с 32:16, а в последната част дръпнаха с 85:75. 

Левски обаче не се предаде и Христо Захариев, който завърши с 26 точки, имаше важни отигравания, за да може разликата да падне. В последните секунди Микейл Хопкинс пропусна един наказателен изстрел, а Патрик Рембърт изравни след пробив за 90:90 и вкара мача в продължение. 

В него водачеството се сменяше на няколко пъти, преди Хопкинс да вкара тройка от крилото за 101:99. Рембърт сбърка при побадаването, а Брендън Браун реализира след пробив за 103:99. Ново неуспешно нападение на Сините реши всичко. 

Браун завърши с 30 точки за  победителите, като бе 5 от 7 от тройката. Павлин Иванов добави 20, Хопкинс се отчете с 16, а Венци Петков с 13, макар че стрелбата му бе 5 от 17. За Левски Калоян Иванов бе изгонен за техническо и неспортсменско нарушение още в третата четвърт.