В Голдън Стейт се надяват, че звездите Клей Томпсън и Кевин Дюрант ще се завърнат за ключовия мач №4 от финалите в НБА срещу Торонто. Двубоят е в събота сутринта българско време. 

Крилото отсъства вече месец, но липсата на стрелеца за мач №3 заради разтежение в бедрото, се оказа твърде голяма и шампионите паднаха със 109:123, за да изостанат с 1-2 победи в серията. 

Това прави спечелването на следващия двубой в Оукланд задължително и завърщането на Томпсън и Дюрант би било огромен бонус за калифорнийци. 

„Не искахме да рискуваме с Клей, за да не го загубим до края на серията и аз съм напълно ОК с това решение. Мисля, че постъпихме мъдро и той ще има още малко време, за да работи и да бъде на линия за петък” заяви треньорът Стив Кър. 

Стеф Къри, който наниза 47 точки в мача, но това не бе достатъчно, също прие решението без проблеми. „Това все пак е серия, която може да стигне до 7 мача, така че мъдростта надделя. Ние трябва да мислим за голямата картина, така че дано Клей да се върне за следващия двубой” каза той. 

„Преди следващия мач нямаме тренировка, но се надявам, че Кевин ще може да потренира с някои от младите момчета и да поиграе трима на трима. Ако това се случи би било сериозна крачка в правилната посока” изтъкна Кър по отношение на състоянието на Дюрант.