Баскетболистите на Мемфис развалиха празника на Тони Паркър и Сан Антонио, след като победиха Шпорите със 113:109 в деня, в който тексасци почетоха своя бивш играч. 

Неговият номер 9 бе изваден от употреба на специална церемония, на която присъстваха много от бившите съотборници на французина, начело с Тим Дънкан и Ману Джинобили, с които бе в основата на 4 от 5-те титли в историята на организацията. 

„Благодаря ви за всичките тези години. Беше щуро приключение“ заяви бившият плеймейкър, който е №1 в историята на организацията по асистенции с 6829. 

Избран под №28 от Драфта, Паркър носи екипа на тима между 2001 и 2018, а след един сезон в Шарлът през това лято обяви края на страхотната си кариера, която включваше още титла на Европа с Франция през 2013-а и още 3 медала с Петлите. 

Гризлис обаче изобщо не показаха съпричастност и след като поведоха с 35:22 след първата четвърт, успяха да удържат триумфа и да спечелят за трети път през сезона. 

Джарън Джаксън имаше ключови изяви за Мемфис, като вкара 24 точки за успеха. В последната минута той бе в центъра на събитията, като при 111:109 негова тройка бе отменена заради настъпване на аутлинията, но след това блокира пробив на ДеМар ДеРозън, за да запази аванса.